Everybody laughs in the same language

  • Marjella Rooduijn

Clowns on Mission


Na de alles verwoestende orkaan Irma kwam er een noodkreet vanuit St. Maarten. 'We need an army of clowns here'. Helaas zijn legers van clowns geen initiatief van de regering, maar als clowns kunnen we wel een leger maken en zo de harten van velen weer raken.Als clown zeg ik altijd ja.. dus vertrek ik eind februari met een leger van clowns richting St.Maarten. Steun onze actie en help mee om de inwoners van St. Maarten weer hun harten te laten openen!.

Enige tijd geleden veegde orkaan Irma, “De meest furieuze orkaan in de Caribische geschiedenis ooit” over het mooie eiland St. Maarten en richtte daar immense verwoestingen aan.Veel mensen zijn ook nu nog, dakloos- en werkloos. De materiële hulpverlening door de Nederlandse en Franse overheid is aardig op gang gekomen, maar voor de ‘innerlijke chaos’, voor de emotionele en geestelijke zorg is andere hulp nodig. Het collectieve trauma op het eiland is groot. Enige tijd geleden bereikte ons een noodkreet vanuit St. Maarten van Albina Matzuro "We need an army of clowns here”. Albina is clown en theatervrouw in hart en nier. Met haar organisatie "Behind the beyond” creërt zij gemeenschapstheater op St. Maarten en geeft zij workshops aan kinderen en volwassenen. Haar net opgebouwd bedrijf is net als zovelen verwoest."Net zo als de bladeren de boom beschut, zodat hij van binnen uit weer kan groeien en sterk kan worden, zo hebben deze mensen de warmte, liefde en de gulle lach van ons Clowns nodig.” schreef Albina.

Voor een donatie klik hier.

#clownerie #circus #StMaarten

22 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2015 door Spelen Stromen Stralen